Flytte hjemmefra med stil – Her er guiden

Det er altid en helt vild forandring, når man står til at skulle flytte hjemmefra. For lige pludselig skal du til at stå på egne ben. Du skal lave din egen mad og betale dine egne regninger, og så skal du for alvor til at erfare, hvad det vil sige at være voksen. Det kan nogle gange være en udfordring. Men selvom det måske virker som en stor mundfuld lige nu, så kan du sagtens klare det med stil. Det handler bare om at gøre tingene på den smarteste måde. Derfor får du her en guide til, hvordan du får succes, når du flytter hjemmefra.

Find de bedste ting til dit nye hjem

Hvis du gerne vil føle dig godt tilpas i dit nye hjem, så skal du heller ikke mangle noget. Der kan være mange ting at købe ind, men hvis du køber de rigtige ting, så vil det også kunne betale sig.

Du kan med fordel begynde at planlægge det hele i god tid. Forsøg at finde ud af hvad du skal bruge i dit nye hjem. Prøv at danne dig et overblik over hvad det alt sammen vil koste dig. Så kan du nemlig begynde at spare op, så du får råd til det hele.

Selvom det måske vil koste mere i første omgang, så kan det bedre betale sig i længden at købe kvalitet. På den måde sidder du ikke med ting, du bare er nødt til at erstatte allerede efter et år.

Til soveværelset kan du eksempelvis vælge den bedste kugledyne. Så får du nemlig en dyne af høj kvalitet, som kan bidrage til den gode søvn. Det vil være en god investering.

Sæt dig ind i reglerne

Når du først flytter hjemmefra, så vil der også være en masse nye ting, du skal have styr på. Der vil også være en del nye regler at rette dig efter.

Inden du flytter ud så sørg for at sætte dig ind i så meget som muligt. På den måde vil du være bedre klædt på til at håndtere tingene, når du så skal klare det selv.

Det er for eksempel nu, du skal have styr på:

 • Hvordan du melder flytning
 • Hvordan du betaler skat
 • Hvordan du vælger din egen læge
 • Hvordan du betaler regninger
 • Forsikring
 • El-aftaler
 • Internet- og telefonabonnementer

Hvis du forbereder dig på det, så vil det hele virke meget mere overskueligt, når du så står i det. Ellers kan du nemt risikere, at tingene kommer bag på dig, og så er det aldrig helt så nemt at få styr på det hele.

Bliv klar til selve flytningen

En stor del af det med at flytte hjemmefra er selvfølgelig også selve flytningen. For når du først er flyttet ind, vil resten som regel også komme helt af sig selv.

For det første skal du selvfølgelig have alle de ting, du har brug for til dit nye hjem. Nogle vælger at købe tingene på forhånd. Andre laver måske en plan og køber det, efter de er flyttet ind. Nogle venter endda til efter indflytningen, og så ser de til, hvad de har behov for.

I første omgang er det vigtigt at se på, hvad du har plads til lige nu. For det er jo ikke sikkert, du har plads til at have dit nye spisebord og den nye sofa stående på dit barndomsværelse indtil flytningen. Selv hvis du har, skal du regne med at bruge meget mere tid på flytningen, end hvis du venter til efterfølgende med at købe tingene. Modsat skal du så indstille dig på måske at undvære noget i starten, hvis du ikke køber det på forhånd.

Udover inventar til dit nye hjem skal du selvfølgelig også have styr på det praktiske. Nogle af de ting, du skal sørge for at få på plads, er:

 • Indkøb af flyttekasser
 • Pakning af ting
 • Aftaler med flyttemænd- og bil
 • Organisering af hjælp fra venner og familie
 • Oprettelse af el- og internetaftaler

Det er en god idé at arrangere det så tidligt som muligt. Det er dog de færreste, som skal flytte hjemmefra, der faktisk kan gøre det i særligt god tid. Så gå ikke i panik hvis det hele ikke er på plads.