Medielinje på Gram Efterskole

Udfordrer dig, både foran og bag kameraret

Vi skal bevæge os både foran og bag kameraret. Dvs., at vi skal være skuespillere, manuskriptforfattere, instruktører og klippere. Vi skal derfor dygtiggøre os inden for alle disse grupper for at kunne lave en god film.

Instruktøren

Instruktøren er den, der hjælper skuespillerne på rette vej. Han/hun skal have det store overblik, vide hvor skuespillerene skal gå og stå og hvorfor. Han/hun skal være god til at vejlede sine skuespillere, så de rigtige udtryk kommer frem på filmen.

Videoredigering

Er du til digital fotografering, eller videoredigering – eller brænder du for skuespil og drama,- så er denne linje noget for dig. Der arbejdes indenfor følgende hovedområderne:

  • Levende billeder
  • Digitale billeder

Virkemidlerne

Mediedelen indeholder alt om at filme den gode film. Hvilke virkemidler skal der til? At filme er ikke bare at stå bag kameraet, trykke på rec. og råbe ”action”. Det kræver meget mere end det. Vi kommer ind på de forskellige muligheder, der er. Også inden for lys og lyd.

Manuskriptet

Hvordan laves et manuskript? Vi begynder fra bunden. Hvad skal et manuskript indeholde og hvorfor?

Det er lysten der driver

I medie behøver man ikke at være forfatter for at skrive et manuskript. Du skal bare have lysten til at prøve det hele og være en del af holdet.

Peter, 16 år

“En udtalelse fra Peter, hvor han fortæller om sine glæder ved linjefaget”

Leave a Reply